top of page

Міська рада прийняла бюджет Жмеринки на 2016 рік

Засідання 2-ї сесії міської ради 7-го скликання розпочалося на позитивній ноті. Гучними оплесками депутати привітали молоду сім’ю жмеринчан, Інну Вікторівну та Сергія Миколайовича Крикунів, у яких народилися двійнята, син Максимка та донечка Злата. Очільник міста Анатолій Кушнір побажав подружжю миру і достатку та вручив у подарунок електричну піч.

З нагоди Дня пам’яті роковин голокосту нагородою було відзначено дослідницю, вчителя НВК «ЗОШ І-ІІІст.-ліцей» Інну Романцову. З нагоди Дня місцевого самоврядування Почесною грамотою відзначено депутата міської ради Надію Чаленко. Вітання з Днем народження прозвучали на адресу секретаря міської ради Олександра Мацери та депутата Костянтина Сілецького.

На чергову сесію 18-го грудня прибуло та зареєструвалося 30 депутатів із 34-х. Приступивши до розгляду порядку денного, народні обранці одноголосно проголосували про внесення змін до бюджету міста Жмеринка на 2015р. та затвердили звіт про виконання бюджету за 9 місяців поточного року. Своїм рішенням депутати підтримали єдину ставку – 10% для комунальних підприємств, яка підлягає відрахуванню до загального фонду бюджету міста з частини чистого прибутку (доходу),передали на міський військовий комісаріат 2 ноутбуки, затвердили з доповненнями регламент та план роботи міської ради на 2016р.

Про головні пріоритети та заходи, спрямовані на розвиток міста у наступному році, відповідно до Стратегічного плану розвитку Жмеринки до 2020, Програму розвитку міжнародного співробітництва та Програму залучення інвестицій у місто доповів начальник управління економіки Анатолій Коновал. Одноголосно депутати проголосували за Програму «Підтримка», яка має на меті надання додаткових до встановлених законодавством гарантій, щодо соціального захисту пристарілих одиноких і малозабезпечених пенсіонерів та інвалідів міста, учасників АТО, переселенців, ГО інвалідів та ветеранів, УТОГ, УТОС та міського комітету ядерних випробувань. Відповідно чинного законодавства встановили розмір надбавок та преміювання працівникам органу виконавчої влади.

Під час затвердження Програми «З комплексного благоустрою міста» та надання дозволу на безоплатну передачу в тимчасове користування мережі каналізації (водовідведення) у мікрорайоні «Заріччя» депутат Анатолій Осаулов запропонував свою допомогу у вирішенні проблем міста житлово-комунального характеру. На баланс МКП «Енергоресурс» було передано проектну документацію по робочому проекту «Реконструкція спортивно-оздоровчого закладу «Юність»». У зв’язку із створенням нової вулиці у мікрорайоні «Корчівка», де для учасників АТО встановлені земельні ділянки, депутати затвердили назву вулиці – Захисників України.

Своїм рішенням депутати підтримали ряд наступних програм: «Розвитку культури і туризму м.Жмеринка», «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини», «Впровадження системи дистанційного обслуговування розпорядників коштів в органах Державної казначейської служби», «Про діяльність квартальних комітетів», «Підтримка сім’ї», «Підтримка молоді», «Розвитку фізичної культури та спорту», «Погляд у майбутнє» (Розвитку футболу у місті), «Від влади до громади» (підтримка друкованого ЗМІ «Жмеринська газета»), «На пульсі Жмеринщини» (підтримка радіомовлення «Обрій»), «Поінформоване суспільство» (підтримка телебачення «Інфо»). Не залишилися поза увагою і освітянські програми, такі як: «Відпочинок та оздоровлення дітей», «Вчитель», «Обдаровані діти», «Розвиток КЗ ЦПР» та «Розвиток фізкультури і спорту в навчальних закладах міста».

Народні обранці підтримали проект рішення про створення комунального підприємства «Парковий культурно-спортивний комплекс» та затвердили його Статут, а також внесли зміни до міської програми по впровадженню проекту «EnergyGo: впровадження Плану дій сталого енергетичного розвитку міста», відповідно яких передбачені застосування енергоефективних технологій у ЗОШ №3 та ДНЗ №3 (термова ізоляція даху та зовнішніх стін, капітальний ремонт конструктивних елементів даху, заміна вікон та вхідних дверей, модернізація внутрішньої системи опалення, монтаж рекупераціних систем).

Також представники депутатського корпусу затвердили ряд рішень виконавчого комітету та розпоряджень міського голови, прийнятих у міжсесійний період, внесли зміни до статуту МКП «Енергоресурс», затвердили перелік ділянок, що підлягають продажу та надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок несільськогосподарського призначення, затвердили технічну документацію із землеустрою та надали дозволи на розробку документації із землеустрою.

Найбільш резонансним стало питання «Про бюджет м.Жмеринка на 2016 рік». Начальник фінансового управління Галина Безверхня зауважила, що питання бюджету детально обговорювалося під час розгляду проекту на спільному засіданні постійних комісій. У ході обговорення депутат Святослав Ніколайчук запропонував збільшити депутатський фонд до 3,5тис.грн. на рік. Дані кошти виділяються з бюджету міста, щоб депутати могли надавати матеріальну допомогу жителям, які звертаються до них у разі хвороби чи скрутному матеріальному становищі. Ще одна пропозиція поступила від Святослава Володимировича щодо збільшення матеріальної винагороди головам квартальних комітетів за їхню роботу. За словами Галини Григорівни усі поправки можна буде внести після нового року у змінах до бюджету,оскільки ще не прийнятий державний бюджет України та зміни до Податкового кодексу. (Детально про бюджет-2016 – читайте у рішенні на сайті міської ради).

Наприкінці засідання міський голова Анатолій Кушнір подякував представникам депутатського корпусу за конструктивну роботу, діалог та толерантне ставлення один до одного. Секретар міської ради Олександр Мацера закликав депутатів до співпраці щодо наповнення сайту міської ради.

З усіма рішеннями детально можна ознайомитися на сайті міської ради

Більше фото за посиланням – http://ok.ru/profile/563573321576/album/813816049768









Автор блогу
Рекомендовані посилання
Пошук по тегам
Тегов пока нет.
Коментуйте подію у соціальних мережах
  • Facebook Social Icon
  • Odnoklassniki Social Icon
  • Vkontakte Social Icon
bottom of page