top of page

«Прозорий офіс» у Жмеринці надає для населення 115 послуг

Уже протягом двох років у Жмеринці успішно функціонує Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП). Проект реалізовано Жмеринською міською радою. Начальник Центру Сергій Гриценко розповів для читачів «Жмеринської газети» про структуру «прозорого офісу» та перелік послуг, що надаються населенню міста і не тільки. «У зв’язку із нововведеннями у законодавстві, до Центру мають можливість звертатися не лише мешканці міста, району, а й жителі усієї Вінницької області та України, – веде мову керівник Сергій Георгійович. – Сьогодні у ЦНАПі працює 8 осіб, серед яких: 5 адміністраторів, які надають адміністративні послуги міської ради та органів виконавчої влади, 1 державний реєстратор державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та 1 державний реєстратор держаної реєстрації майна. З квітня введено нову послугу – реєстрацію місця проживання (прописка та виписка), вартість такої послуги для жмеринчан становить 12грн. 33коп.» Раніше жителям міста доводилося обійти чимало різних установ, аби зібрати необхідні документи, сьогодні ж усе це можна отримати в Центрі надання адміністративних послуг. Більшість довідок надаються безкоштовно, за деякі доводиться сплачувати держмито або податок до місцевого бюджету. Хоча Центр працює лише 2 роки, але він є одним із кращих серед «прозорих офісів» серед Вінницької області. До речі, особам, які звертаються до ЦНАПу надаються безкоштовні консультації та бланки для заповнення. З початку створення «прозорого офісу» фахівцями надано 14623 послуги, серед яких 2661 – у 2014 році, 8586 – у 2015 році та 3376 (по 20.06) 2016 року.

За 6 місяців 2016 року Центром організовано надання суб’єктам звернень міста Жмеринка та району 3376 адміністративних послуг. Із них: 1675 послуг Держгеокадастру (населенню міста і району); 860 послуг з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання; 180 послуг із земельних питань; 182 послуги з питань містобудування та архітектури, 163 послуги з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців; 220 послуг з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно; 25 послуг з питань економіки; 22 послуги – дозвільні документи СЕС та ветмедицини; 26 послуг у справах дітей; 10 послуг з питань обліку і розподілу житла; 11 послуг з питань ЖКГ; 1 послуга у справах сім’ї, молоді та спорту; 1 послуга відділу з питань НС, екобезпеки та ЦЗН.

На інформаційних стендах та інформаційних терміналах розміщується уся необхідна інформація, строки надання адміністративних послуг, бланки заяв та інших документів, необхідних для звернення за отриманням адміністративних послуг, а також зразки їх заповнення; платіжні реквізити для оплати платних адміністративних послуг та ін. «Звісно, є і проблемні питання, які ще потрібно вирішувати, – розповідає директор ЦНАПу Сергій Гриценко, – Для зручності клієнтів необхідно встановити термінал для миттєвої плати платних послуг, адже йти у центр міста, щоб сплатити і повертатися назад з квитанцією, дійсно проблематично і довго. Також я знаю, що міська влада планує продовжити автобусний маршрут до Центру після ремонту дорожнього покриття вул. Училищна». Із кожним новим днем Центр надання адміністративних послуг удосконалює свої функціональні обов’язки: адміністратори проходять спеціальні навчання в області та столиці, до переліку послуг додаються нові, необхідні для населення, скорочується черга. Створення та функціонування «Прозорого офісу» стало логічним етапом процесу запровадження нової філософії відносин між владою і мешканцями міста. Спілкувалася Вікторія ЗЕЛЕНСЬКА

Реєстрація фізичних та юридичних осіб здійснюється безкоштовно З березня 2016 року до структури ЦНАПу належать 2 державні реєстратори. Олена Рудяк займається реєстрацією та ліквідацією юридичних та фізичних осіб, надає державні витяги. У період з травня по червень (20.06.) поточного року Олена Петрівна провела 83 реєстраційні дії. «Сьогодні реєстрація фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб у Жмеринці здійснюється безкоштовно, платити заявникам доведеться лише у разі внесення змін до установчих документів, – пояснює реєстратор, – Щоб стати підприємцем нині необхідно мати паспорт, заповнити на місці анкету та обрати КВЕДи, згідно напрямку підприємницької діяльності. Якщо порівнювати статистику, то тенденції до зменшення підприємництва у місті немає, реєстрацію здійснюють здебільшого ФОП, ТОВ та приватні підприємства. За червень у місті зареєстровано 1 юридичну особу та 10 осіб-підприємців. Усього по місту зареєстровано 1913 фізичних осіб-підприємців та 550 юридичних осіб. Хоча для реєстрації громадської організації (здійснюється безкоштовно) або політичної партії необхідно звертатися до обласного управління юстиції (м.Вінниця).

У ЦНАПі можна зареєструвати майно або землю У «прозорому офісі» жмеринчани також мають можливість отримати послуги з приводу приватизації житлових будинків та земельних ділянок та об’єктів нерухомості. Ці послуги платні, коштують 140 грн. – державне мито та 34грн. – за інформаційну довідку. Якщо послуга надаватиметься у скорочені строки, то різниця в оплаті буде суттєвою. Звичайна довідка виготовляється протягом 5 робочих днів, за скорочений термін довідку можна виготовити і за 2год. Виготовлення за 2 робочі дні обійдеться у 1380грн., протягом 24 годин – 2670грн. і протягом 2 год. – 6890грн. Частина коштів зараховується до місцевого бюджету, а частина – до загальнодержавного. За травень-червень (по 20.06) було прийнято та оброблено 183 заяви від мешканців міста і району. Щоб зареєструвати майно, необхідно прийти до ЦНАПу з правовстановлюючими документами на землю/будинок/квартиру, мати паспорт та код.

Євгена Василівна Бульба: Сьогодні я оформляю землю. Мені дуже подобається обслуговування в Центрі надання адміністративних послуг, усім задоволена, адже персонал дуже привітний, допомагає у заповненні необхідних карток. Усе просто та зрозуміло. За рахунок платних послуг від ЦНАПу за 6 міс. 2016р. до місцевого бюджету надійшло: 9,703грн. – адміністративний збір за проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, 23,890грн. – адміністративний збір за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, 655,887грн. – плата за надання інших адміністративних послуг.

Завітавши до Жмеринського Центру надання адміністративних послуг, Ви завжди зустрінете комфортні умови для клієнтів, максимальну результативність, єдиний алгоритм оформлення документів, надання усіх адмінпослуг в одному приміщенні – єдиному просторі. Адміністратори завжди привітні та ввічливі,  процедури – зрозумілі, а терміни – стисло визначені та чіткі. Більш детальну інформацію знайдете на сайті міської ради у рубриці «ЦНАП».

Автор блогу
Рекомендовані посилання
Пошук по тегам
Тегов пока нет.
Коментуйте подію у соціальних мережах
  • Facebook Social Icon
  • Odnoklassniki Social Icon
  • Vkontakte Social Icon
bottom of page