top of page

МОЛОДЬ У ЖМЕРИНЦІ СТВОРИЛА АРТ-ДЕПО

У Жмеринці на вул. Доватора спільними зусиллями вдалося реалізувати ще одну цікаву ідею в рамках культурного проекту Plan_Z.

«План Z» означає «План Жмеринка», який має на меті не лише змінювати місцевий простір рідного міста, але й свідомість городян, – розповідає міський голова Анатолий Кушнір під час зустрічі з журналістами, – Мене особисто вразив сміливий крок міської влади німецького міста, що передала закинуті приміщення вокзалу та пивзаводу громадським організаціям. Ми захотіли також спробувати реалізувати такий проект у Жмеринці та створити подібний культурний центр для жмеринчан.

Протягом семи днів активна молодь з Нойруппіна та Кременчука працювала разом із представниками ГО «Асоціація юних жмеринчан» та небайдужими мешканцями міста над створенням альтернативного культурного центру «АРТ-ДЕПО». Спільними зусиллями старе закинуте приміщення із купами мотлоху, що майже в центрі міста, перетворилося на справжній культурний центр, який активісти назвали «АРТ-ДЕПО». До презентації вечірки-відкриття культурного центру передувало кілька тижнів роботи: вивезено кілька причепів сміття, зрізано кущі та сухі дерева поруч, зроблено косметичний ремонт у приміщенні, де кожен куточок зажив новим життям.

Марина Орлова, представниця громадської організації «Культурний ді@лог» (м. Кременчук): «Разом із групою молоді з Німеччини ми допомагали жмеринчанам втілити їхню мрію у реальність. Протягом 5-ти днів силами активістів здійснювався ремонт старого приміщення без жодних капіталовкладень (за винятком фарби, яку нам подарували), усе було зроблено з фантазії самих активістів: замість карнизів послужили прикольні гілки від дерев, стіни пофарбовано та прикрашено картинами зі старих розмальованих кватирок, гардероб – зі старих стільців, розмалювали селфі-зони із видом вокзалу, створили зі старих меблів зону відпочинку, столики та стільці, є також сцена для виступів і гойдалка для малечі. Небайдужі передали для АРТ-ДЕПО фортепіано та книги для бібліотечки. У нас в м. Кременчук також є такий центр «Адаптер», де молодь не лише розважається, а й духовно збагачується, спілкується, ділиться цікавими ідеями. Заступник міського голови з питань культурної політики Володимир Дудік разом із головою Інституту культурної політики Іриною Френкель подякували усім за хорошу роботу та відзначили активістів Подяками від імені виконавчого комітету Жмеринської міської ради. Після презентації АРТ-ДЕПО на сцені виступили вихованці студії «Глорія». Сподіваємося, що культурний центр зуміє об’єднати молодь міста ще не в одній художній виставці, вечірці, дискотеці, годині неформального спілкування та втілення цікавих проектів.

Автор блогу
Рекомендовані посилання
Пошук по тегам
Тегов пока нет.
Коментуйте подію у соціальних мережах
  • Facebook Social Icon
  • Odnoklassniki Social Icon
  • Vkontakte Social Icon
bottom of page