top of page

18 вересня працівники лісової галузі відзначають професійне свято

Напередодні професійного свята – Дня працівників лісу, яке щорічно відзначається у золоту пору осені, в третю неділю вересня, кореспондент «Жмеринської газети» завітала на ДП «Жмеринський лісгосп». Перше, що впадає у вічі, коли відвідуєш підприємство – це чистота і порядок як у самій адмінбудівлі, так і довкола неї. І така ситуація спостерігається у кожному з лісництв, що входять до складу цього лісогосподарства. Тому відразу формується враження, що підприємством керує добрий господарник. Петро Бендера чіткий у розпорядженнях, з гарним почуттям гумору, але водночас дуже суворий та вимогливий, а найголовніше, справжній професіонал – так про нього відгукуються колеги. Чим же сьогодні живе підприємство, які головні пріоритети ставить у своїй діяльності та як проводиться заготівля деревини, аби забезпечити потреби населення, нам розповів головний інженер підприємства Анатолій Гаврилюк. Крокуємо до лісопункту, підрозділу «Жмеринського лісгоспу», саме сюди, з усіх видів рубок потрапляє деревина. Усе тут працює, як чітко налагоджений годинниковий механізм. В день лісопунктом розкряжовується до 45-ти метрів кубічних хлистів та проводиться виготовлення 8 кубометрів колотих дров.

За словами головного інженера, на підприємстві постійно дбають про покращення умов праці робітників, вдосконалення матеріально-технічної бази і технічного оснащення. Так, у 2013 році був придбаний словацький дровокольний верстат, який значно спрощує заготівлю дров, адже процес повністю автоматизований. – Споживачі отримують готові, поскладані дрова. Наразі багато замовників серед місцевого населення, люди готуються до зимового періоду, тому такий попит існуватиме до грудня місяця, – ділиться начальник Жмеринського лісопункту Віталій Маєвський. Серед кращих працівників цієї ланки головний інженер Анатолій Гаврилюк відзначає водія лісовозного автомобіля Анатолія Войтовича, який вже більше 10 років працює на підприємстві. Його робота відноситься до розряду небезпечних, адже навантаження і розвантаження лісу потребує не лише відповідного хисту, а й навиків роботи з гідроманіпулятором. Анатолій Войтович має заслуги не лише на підприємстві, минулого року чоловік демобілізувався.

Протягом року у складі 9 батальйону захищав кордони нашої держави. Гранатометник, згодом командир відділення та взводу. Анатолій Петрович, людина небагатослівна, але роботу знає і виконує добросовісно, а ще, як водій з багаторічним стажем, передає набутий досвід молодим фахівцям. Неможливо у цій ланці не відзначити працівників ремонтно-механічної майстерні, які забезпечують безперебійну роботу підприємства. Слюсарі на чолі з Вадимом Степановим здійснюють технічне обслуговування і поточний ремонт автомобільного парку ДП «Жмеринський лісгосп». Як бачимо, кожна людина, кожен фахівець є значимим у забезпеченні роботи усієї галузі. У професійне свято працівників лісу ми приєднуємося до привітань на адресу усіх, хто не байдужий до проблем лісового господарства, хто своєю працею і турботою сприяє його збереженню та примноженню, хто просто любить, береже і рятує ліс. Нехай у вас і надалі усе складається якнайкраще, хай ніколи не зраджує вам ваше здоров’я, хай добробут і щастя панують у вашому домі.

Автор блогу
Рекомендовані посилання
Пошук по тегам
Тегов пока нет.
Коментуйте подію у соціальних мережах
  • Facebook Social Icon
  • Odnoklassniki Social Icon
  • Vkontakte Social Icon
bottom of page