top of page

Про ремонти доріг у 2017-му

Сніг зійшов і багато хто у місті думає, що можна розпочинати ремонтувати міські дороги та тротуари. Але згідно з законодавством повинні бути дотримані відповідні норми. Які саме? – ми запитали у начальника управління житлово-комунального господарства міської ради Оксани Романюк.

– Коли плануєте розпочинати капітальні ремонти доріг у Жмеринці?

– Кошти передбачені, бюджет прийнятий, але мають бути дотримані відповідні норми. По-перше, для виконання ремонтів середній добовий температурний режим має бути не нижче +10. По-друге, з січня зросла мінімальна заробітна плата, вартість електроенергії, зросли ціни на будівельні та паливно-мастильні матеріали. До того ж, на будівництві, як правило зарплата є вищою, тому ми очікували рекомендацій від Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України. 17 березня вона була затверджена у сумі 5200грн. У зв’язку з цим нам потрібно буде перерахувати вартість робіт згідно з проектно-кошторисними документаціями. А на це потрібен певний час: перерахунок, експертиза, оголошення конкурсу на виконавців, що потягне за собою ще від 1 до 2-х місяців. Усе це здійснюється на вимогу законодавства України.

– Які капітальні ремонти плануються у 2017 році?

– Першочергово виконуватимуться роботи на об’єктах незавершеного будівництва – вибірковий капітальний ремонт частини дорожнього покриття по вул. Визволення, вул. Барляєва, прибудинкової території по вул. Павлова, 5, 7, 9 та вибірковий капітальний ремонт частини дорожнього покриття по вул. Шекінська. Паралельно розпочнуться роботи по здійсненню капітальних ремонтів вул. Училищна, тротуару по вул. Соборна, 9, прибудинкової території по вул. Соборна, 5, частини вул. Барляєва (від Свободи до вул. Будівельників), вул. Київська (від перехрестя вул. Космонавтів-Визволення до в’їзної арки). Планується виготовлення проектно-кошторисної документації по вибірковому капітальному ремонту дорожнього покриття по вул. Шевченко, вул. Чернишевського та Герцена (до нового дитячого садочку №8), по вул. Горького, вул. Сільськогосподарська, Брезденюка, М.Грушевського (Урицького), вул. Воїнів-Інтернаціоналістів, вул. Глінки, вул. Солідарності (Пархоменко) від буд №89 до буд № 105.

– На яких дорогах Жмеринки здійснюватиметься ямковий ремонт?

– На ямковий ремонт доріг тендер оголошено, він відбудеться 10 квітня. Згідно закону про публічні закупівлі через 10 робочих днів буде укладено договір із фірмою-переможцем на виконання робіт і після 20-25 квітня розпочнуться ремонти. Ямковий ремонт буде здійснено на всіх дорогах з асфальтовим покриттям. Підсипка здійснюватиметься також у кінці квітня. Наразі перераховуються ціни. Конкурс буде оголошено через систему держзакупівель «Prozorro».

Автор блогу
Рекомендовані посилання
Пошук по тегам
Тегов пока нет.
Коментуйте подію у соціальних мережах
  • Facebook Social Icon
  • Odnoklassniki Social Icon
  • Vkontakte Social Icon
bottom of page