top of page

ПІДПИСАНО УГОДУ НА КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ ЗОШ №4


Жмеринка продовжує впроваджувати енергоефективні заходи в освітніх закладах міста. У вересні минулого року журналісти різних всеукраїнських видань завітали до нашого міста аби вивчити досвід в реалізації енергоефективних проектів у сфері термомодернізації будівель. Завдяки підтримці Єврокомісії вдалося залучити кошти для утеплення шкіл і садочків. Проект має назву «Energy Go: Впровадження плану дій сталого енергетичного розвитку м.Жмеринка». На сьогодні на 100 відсотків завершено термомодернізацію дитячого садочку №3: замінено та утеплено покрівлю, встановлено вікна і двері з високим коефіцієнтом енергозбереження, утеплено фундамент та вмонтовано сучасну систему вентиляції. Рекуператор витягує вологу, натомість постачаючи до приміщень свіже і тепле повітря.

Міський голова Анатолій Кушнір зауважив, що сучасна система вентиляції демонструє хороші показники: «Ми вже бачимо результати реалізації проекту. Завдяки утепленню будівель, заміни системи опалення та встановленню рекуператорів у третьому садочку, дітки стали менше хворіти. А це те, до чого ми прагнемо у своїх цілях», – наголосив очільник міста. На 90% виконано такі ж роботи у садочку №4 та на 60% – у школі №3.

На початку лютого між виконавчим комітетом міської ради та фірмою-підрядником заключено угоду про виконання заходів з енергозбереження у школі №4. «У конкурсі на відбір виконавців перемогу здобуло ТОВ «Енергосервісна компанія «Адамсон», яка вже у найближчий час приступить до виконання капітального ремонту покрівлі школи, заміни вікон і дверей на енергозберігаючі», – розповідає проектний менеджер Євген Ткач. Нагадаємо, що загальна сума проекту становить 913,7 тис. євро, при цьому внесок Європейської комісії складає 727,6 тис. євро, інші кошти – співфінансування з міського бюджету. Економічний ефект та ціль проекту – зменшення викидів СО2 та скорочення споживання теплової енергії на 20%.


Автор блогу
Рекомендовані посилання
Пошук по тегам
Тегов пока нет.
Коментуйте подію у соціальних мережах
  • Facebook Social Icon
  • Odnoklassniki Social Icon
  • Vkontakte Social Icon
bottom of page