top of page

Триває судово-претензійна робота щодо ремонту дорожнього покриття вул. Свободи

У минулому році міська влада ініціювала проведення часткового капітального ремонту дорожнього покриття. У тендерних торгах на виконання капітальних ремонтів тротуарів по місту перемогла фірма ТОВ «Уланівська компанія», ремонтом дорожнього покриття вул. Асмолова, Київська, Космонавтів, Ударніка, Одеська займалася фірма-переможець конкурсу ТОВ «Шляхбудматеріали», а в конкурсі на виконання ремонтних робіт по вул. Свободи (Кірова) у 2015 році перемогу здобуло приватне підприємство «Технодорбуд». Як тільки виконавці даної фірми приступили до виконання робіт, управління житлово-комунального господарства помітило порушення дотримання технологічного процесу та використання неякісного асфальту при укладці дорожнього покриття.

На місце неодноразово виїжджали міський голова Анатолій Кушнір, перший заступник міського голови Олександр Півнюк, начальник ЖКГ Оксана Романюк та фахівець І категорії Вінницької обласної комунальної установи «Служба технічного нагляду за об’єктами ЖКГ» Ігор Тимошенко. У присутності виконавців ремонтних робіт та генерального директора ПП «Технодорбуд» Віталія Аврамченка та виконроба ПП «Технодорбуд» Володимира Білоуса складалися акти-обстеження про порушення технології виконання робіт. У актах та листах-претензіях йшлося про те, що «Підґрунтовка виконувалася не бітумом БНД 90/130, як зазначено в проектно-кошторисній документації (ПКД) та пропозиції конкурсних торгів ПП «Технодорбуд», а невідомою речовиною (виконавець не надав сертифікат). Підгрунтовка виконувалася не авто гудронатором, а хаотичним розливом з відра і при візуальному огляді значна частина дорожнього покриття необроблена з розрахунку 03л/1м2. Укладений вирівнюючий шар не забезпечує поперечний профіль відповідно до ПКД. У зв’язку із вищезазначеним комісія рекомендувала зняти вирівнюючий шар асфальтобетонного покриття через порушення технології виконання робіт та призупинити виконання робіт до усунення порушень». Виконавці частково виравляли порушення та продовжували здійснювати ремонтні роботи. Після виконання робіт на дорозі частково з’явилися нерівності, а після закінчення зимового періоду – ще й часткове відшарування і деформація поверхні, ямки.

У п’ятницю, 3-го червня, робоча група у складі міського голови Анатолія Кушніра, першого заступника міського голови Олександра Півнюка, начальника ЖКГ Оксани Романюк, заступника начальника управління, начальника відділу комунального майна управління Ольги Куленко, головного інженера проекту Валентини Васильківської, начальника ВОКУ «Служба технічного нагляду за об’єктами ЖКГ» Степана Кізя та фахівця даної Служби Ігоря Тимошенка, депутатів міської ради Святослава Ніколайчука, Юрія Заморського, Володимира Бігаса, Оксани Березської та спеціаліста-дорожника, директора ТОВ «Ельдорадо» Олега Стецюка виїхали на місце здійсненого ремонту, проте виконавці вчасно не з’явилися. Комісійно було складено акт-обстеження виконаних робіт щодо усунення недоліків по вибірковому капітальному ремонту частини дорожнього покриття по вул. Свободи (Кірова) від світлофора до ПП «Корунд». Цього ж дня генеральний директор ПП «Технодорбуд» Віталій Аврамченко виступив на засіданні сесії міської ради із поясненням: «Ми не відмовляємося від здійсненого нами ремонту дорожнього покриття. Згідно договору протягом усього гарантійного терміну (3 роки) зобов’язуємося виконувати усі недоліки, допущені при виконанні ремонтних робіт. Частково ми вже ліквідували декілька ям і надалі будемо слідкувати за асфальтним покриттям».

Варто зауважити, що претензійна робота з боку місцевої влади до виконавців триває.

Автор блогу
Рекомендовані посилання
Пошук по тегам
Тегов пока нет.
Коментуйте подію у соціальних мережах
  • Facebook Social Icon
  • Odnoklassniki Social Icon
  • Vkontakte Social Icon
bottom of page