top of page

Продовження 11 сесії міськради: дострокове припинення повноважень секретаря міської ради та внесен

1-го серпня відбулося продовження 11-ої сесії Жмеринської міської ради 7-го скликання. Так як депутати зупинилися на розгляді 21-го питання, міський голова Анатолій Кушнір озвучив наступне, 22-ге питання порядку денного. У цей момент прозвучала пропозиція депутата Валерія Кушера – змінити черговість розгляду питань, а саме: «43-тє питання «Про дострокове припинення повноважень секретаря Жмеринської міської ради Мацери О.А.» розглянути першим і далі всі за списком». Більшістю народних обранців пропозиція була підтримана. Слово взяв секретар міської ради Олександр Мацера: «На сьогоднішній день у нас більшість не може порозумітися з меншістю. У кожного є своє бачення розвитку міста. І якщо вся справа у мені, то я не хочу бути каменем спотикання для роботи усієї міської ради та розвитку нашої громади. Тому щойно мною була написана заява на ім’я міського голови – прошу припинити мої повноваження як секретаря міської ради». Головний спеціаліст юридичного відділу Оксана Свистун повідомила, що припинення повноважень секретаря, згідно регламенту, відбувається за рішенням ради шляхом таємного голосування. Після обрання лічильної комісії, до складу якої увійшли депутати Святослав Ніколайчук, Ольга Пащук та Володимир Бігас, затвердження протоколу та форми бюлетеня присутні перейшли до процедури таємного голосування. За питання «Про дострокове припинення повноважень секретаря Жмеринської міської ради Мацери О.А.» проголосувало 19 депутатів, інші – не брали участі у голосуванні. Очільник міста Анатолій Кушнір подякував Олександру Мацері за плідну працю і гідний чоловічий вчинок, та висловив сподівання, що непорозуміння у депутатському корпусі відтепер припиняться.

У ході роботи депутати затвердили Програму «Безпечне місто 2016-2020», Програму «Впровадження освітніх технологій в навчально-виховному комплексі «ЗОШ I-IIIст.-гімназія»», Положення про службу містобудівного кадастру управління містобудування та архітектури Жмеринської міської ради, надали дозвіл на безоплатну передачу в тимчасове користування раді Жмеринської організації ветеранів України комп’ютера, внесли зміни до цільової програми «Підтримка» на 2016 рік та збільшили депутатський фонд для можливостей надання фінансової допомоги населенню за кошти місцевого бюджету, внесли зміни до міської Програми «Забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа на 2013-2016 роки», надали дозвіл МПК «Енергоресурс» на передачу з балансу підприємства на баланс КП «Парковий культурно-спортивний комплекс» основних засобів, внесли зміни до цільової Програми «Розвитку та вдосконалення матеріально-технічної бази та підвищення енергоефективності в Жмеринській ОДПІ» на 2015-2017 роки. Не підтримали народні обранці проекту «Жмеринка – чисте місто», який здобув перемогу в обласному конкурсі і передбачає придбання сміттєвозу у співфінансуванні 20% з міського бюджету. Попрацювавши до 18 години, згідно регламенту, депутати вирішили перенести засідання на 10 годину 3-го серпня.

У середу, 3-го серпня, третє засідання 11-ої сесії розпочалося з розгляду питання «Про внесення змін до бюджету м. Жмеринка на 2016 рік». Пропозиції від більшості депутатів щодо змін до бюджету міста оголосив депутат Святослав Ніколайчук. (З усіма запропонованими пропозиціями можна ознайомитися на сайті міської ради в записі он-лайн засідання). Доповідач з даного питання заступник начальника, начальник бюджетного відділу фінансового управління Людмила Романова акцентувала увагу депутатів на тому, що запропоновані зміни наразі є незаконними, адже не дотримано відповідної процедури, що відбувається при формуванні бюджету міста та змінах до бюджету. А саме: головний розпорядник коштів готує та подає бюджетний запит з розрахунками до фінансового управління, разом із тим подається лист на ім’я міського голови із пропозицією на що потрібно спрямувати бюджетні кошти відповідно до Бюджетного кодексу України. Фінансове управління опрацьовує усі матеріали: чи дійсно є підстави для виділення коштів відповідно чинного законодавства, чи відповідає запит соціально-економічному розвитку міста і Плану стратегічного розвитку міста. Далі готується проект рішення, який протягом 20 робочих днів до засідання сесії розміщується на сайті міської ради. У зазначений період і жителі міста, і депутати мають можливість опрацювати проект і подати свої звернення чи пропозиції щодо тих чи інших питань. Усі пропозиції попередньо обговорюються спільно з представниками депутатського корпусу на постійних депутатських комісіях. За словами начальника фінансового управління Галини Безверхньої, такі кардинальні зміни, що були озвучені під час засідання, на комісіях не обговорювалися і тому потребують додаткового опрацювання. Не зважаючи на зауваження, пропозиції щодо змін до бюджету були поставлені на голосування і підтримані більшістю. Розглянувши ряд земельних питань, народні обранці знову оголосили перерву у роботі до середи, 10-го серпня.

Автор блогу
Рекомендовані посилання
Пошук по тегам
Тегов пока нет.
Коментуйте подію у соціальних мережах
  • Facebook Social Icon
  • Odnoklassniki Social Icon
  • Vkontakte Social Icon
bottom of page