top of page

Маєш пропозиції як вдосконалити життєвий простір у місті? Пропонуй!

Надзвичайно цікавий досвід сусідньої Польщі презентували для жмеринчан експерти Всеукраїнської ініціативи «Активна громада» – член Координаційної ради м.Черкаси з питань партиципаторного бюджету Сергій Слинько та заступник директора Департаменту фінансової політики, заступник голови Координаційної ради з питань партиципаторного бюджету Тетяна Харенко.

Під час свого виступу гості презентували концепцію бюджету участі або «Громадського бюджету». Одним словом, міський бюджет, що формується за рахунок податків мешканців міста, може бути доступним для ініціатив громади. Припустимо, хтось із мешканців Жмеринки хоче облаштувати свій мікрорайон чи вулицю, зробити цікаву зону відпочинку (головне доступну для всіх), побудувати дитячий майданчик, покращити інфраструктуру міста, розвинути культуру, туризм чи спорт або має іншу цікаву для міста ідею – він може отримати кошти з міського бюджету на реалізацію свого задуму. Для цього необхідно, щоб депутати міської ради своїм рішенням підтримали інструмент «Громадського бюджету» та виділили необхідні кошти на впровадження проектів. Усі проекти повинні знайти підтримку мешканців міста під час голосування (електронного та паперового). Чий проект набере найбільше схвальних відгуків та голосів – на той і виділяються кошти з місцевого бюджету. У такий спосіб можна чудово налагодити зв’язок між владою, депутатами та мешканцями міста, адже проблеми вирішуватимуться спільними зусиллями.

Координатор форуму у м.Жмеринка Любов Жерновська повідомила, що міський голова Анатолій Кушнір підтримує дану ідею і сподівається, що представники депутатського корпусу також схвалять її під час засідання сесії, а в майбутньому допоможуть городянам втілити цікаві ідеї. Сподіваємося, що у найближчий час зможемо більш детально розповісти городянам про дану ініціативу. Яна Сладковська

Автор блогу
Рекомендовані посилання
Пошук по тегам
Тегов пока нет.
Коментуйте подію у соціальних мережах
  • Facebook Social Icon
  • Odnoklassniki Social Icon
  • Vkontakte Social Icon
bottom of page