top of page

ДЕЛЕГАЦІЯ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ У ЖМЕРИНЦІ

Делегація Європейського Союзу завітала з робочим візитом до Жмеринки у п’ятницю, 17 лютого. Під час зустрічі з представниками влади, учнівською молоддю, громадськістю міста та засобами масової інформації представники ЄС розповіли про інструменти для розвитку України у різних напрямках: підтримка малого та середнього бізнесу – розвиток торгівлі, просування українських товарів на європейські ринки, отримання кредитів для підприємців, модернізація країни в енергоефективній галузі, залучення європейських інвесторів та грантів для реалізації проектів.

Керівник відділу преси та інформації представництва ЄС в Україні Юргіс Вілчінскас зауважив, що Євросоюз зацікавлений допомогти Україні побудувати сильну економіку, саме тому Європейські гранти постійно надаються на модернізацію країни, енергоефективність, виконання задекларованих реформ та підтримку бізнесу. «Головне зараз для України – продовжувати поступову та виважену модернізацію усіх сфер життя держави та суспільства», – відзначив пан Юргіс. Радник з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні Вікторія Давидова розповідала про проекти, що можуть відкрити нові можливості для неурядових організацій, зокрема в інформаційній та освітній сферах, як писати грантові заявки на власні проекти, а також міні-гранти для ЗМІ щодо висвітлення теми асоціації з Євросоюзом. «Важливим для співпраці залишається налагодження дієвих контактів Представництва ЄС в Україні з регіонами, розуміння їх потреб та надання методичної та практичної допомоги», – зазначала пані Вікторія. Делегати детально розповіли про організацію діяльності євроклубів в Україні, проведення так званих «днів кар’єри» та інформаційних тижнів для молоді, конкурси фотографії та відеозйомки як методи розвитку творчих здібностей та талантів, застосування потенціалу молоді в державотворенні по-справжньому європейської України.

Зустріч продовжилася у НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей», де учні мали можливість взяти участь в інтерактивній грі на тему «Засідання Ради ЄС: чи отримає Україна безвіз?». Старшокласники розбиралися як працюють інституції Європейського Союзу, що таке Рада ЄС та у чому її особливість. Згодом представники ЄС зустрілися з активною молоддю міста на залізничному вокзалі, де було організовано вуличну фотовиставку з вікториною «Впізнай миттєвості твоєї Європи». На фотовиставці були представлені світлини, які демонстрували спорідненість європейських та українських міст, цінностей та звичок їхніх мешканців. Фотовиставка супроводжувалася вікториною на знання фактів про Європейський Союз. Найактивніші учасники вікторини отримали на згадку пам’ятні фотографії, сувеніри та призи від Представництва ЄС.

Захід проходив у рамках кампанії «Будуймо Європу в Україні» – серії інформаційно-просвітницьких заходів (вуличних акцій, виставок, семінарів, тренінгів, «круглих столів»), що мають на меті роз’яснити широкому колу громадян важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності громадян щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

Автор блогу
Рекомендовані посилання
Пошук по тегам
Тегов пока нет.
Коментуйте подію у соціальних мережах
  • Facebook Social Icon
  • Odnoklassniki Social Icon
  • Vkontakte Social Icon
bottom of page