top of page

Інтерв’ю з першим заступником міського голови Олександром Фурманом

Відповідно рішення 19-ї сесії Жмеринської міської ради від 23 лютого на посаду першого заступника міського голови затверджено Олександра Фурмана. Олександр Борисович вже приступив до виконання своїх посадових обов’язків та під час зустрічі із журналістами розповів про плани на найближчий час та на перспективу.

– Олександре Борисовичу, за Вашу кандидатуру проголосували жителі нашого міста по виборчому округу №31. Чи не шкодуєте, що обрали шлях депутатства, адже це не завжди приємна справа?

– Ні, не шкодую. Не потрібно боятися брати на себе відповідальність, особливо у такий непростий для країни час.

– Ви балотувалися від партії «Нова політика», яка підтримувала на виборах міського голову Анатолія Кушніра. Чи продовжуєте Ви дотримуватися тих принципів, які декларували перед тим, як йшли у політику?

– Звісно. Наша команда перед виборами підтримувала програму Анатолія Кушніра, так і нині допомагає міському голові втілювати у життя заплановане. У місті є чимало проблем, які багато років не вирішувалися, а нині ми докладаємо максимум зусиль, щоб їх реалізувати. Це і грандіозне будівництво – реконструкція басейну, відновлення автошляхів, тротуарів, зменшення черги у дитячі садочки за рахунок відкриття нового дошкільного закладу та додаткових груп. Скільки років був занедбаний міський парк? А ми вже почали його відновлення – капітально відбудовано площу з меморіалами слави воїнам-визволителям, реконструйовано стелу, облицьовано плиткою. У цьому році продовжиться робота – виділено кошти на реконструкцію площі-меморіалу воїнам-афганцям, Героям Небесної Сотні та воїнам АТО. Усю територію парку плануємо оновлювати поетапно, але найперше – побудувати котельню, яка обігріватиме спортивну залу «Олімп», де займаються спортсмени.

– Згідно закону, перебуваючи на посаді першого заступника, Ви не зможете поєднувати депутатство та обіймати державну посаду. Чи стане це для Вас викликом?

– По-перше, для мене велика честь обіймати посаду першого заступника, по-друге, є велике бажання допомогти Анатолію Петровичу реалізувати усе заплановане у місті, сприяти розвитку міста, покращенню його благоустрою та комфорту проживання усіх жмеринчан. Формально я склав депутатські повноваження, але й надалі продовжую їх виконувати. Будучи депутатом, я часто зустрічався зі своїми виборцями, сьогодні ж, на новій посаді проводжу прийом громадян у міській раді, разом із спеціалістами управлінь та відділів здійснюємо виїзні прийоми на місця до мешканців міста у мікрорайони.

– На чому у своїй роботі Ви зосередите свою увагу у першу чергу?

– Є план роботи, згідно якого ми і працюємо, хоча інколи доводиться вирішувати і такі проблеми як викрадення люків по місту.

– Є цілі на кілька тижнів наперед, є на кілька місяців. А стратегічно у місті щось плануєте змінювати?

– Звісно, зосереджуємо увагу на залученні нових інвестицій до Жмеринки, завершенні будівництва басейну, розвитку житлово-комунального господарства, впровадженні енергозберігаючих технологій в освітніх закладах, виконанні капітальних ремонтів у школах та садочках згідно проекту «EnergyGo», забезпечуватимемо підтримку бізнесу згідно програми «Проміс», яка має на меті представництво та просування продукції наших виробників на європейські ринки. Ми показали, що вміємо вигравати гранти, маємо довіру у закордонних партнерів, тому головна ціль – не зупинятися і продовжувати у тому ж дусі.

– Кожен начальник керується власними принципами у роботі. Яких правил управління дотримуєтеся у своїй діяльності?

– У виконавчому комітеті міської ради працює команда фахівців, які добре знають свою роботу. Від керівника залежить організація праці та створення комфортних умов для плідної командної роботи. Тому очікую від усіх повної віддачі та злагодженої роботи для досягнення поставлених цілей.

– Розкажіть про себе: про сім’ю та захоплення.

– Одружений, маю двох синів – старший навчається у 9-му класі, меншому 2 роки. Весь вільний час проводжу з сім’єю, виховуючи дітей. Своїм хобі можу назвати подорожі.

– Дякую за розмову.

Автор блогу
Рекомендовані посилання
Пошук по тегам
Тегов пока нет.
Коментуйте подію у соціальних мережах
  • Facebook Social Icon
  • Odnoklassniki Social Icon
  • Vkontakte Social Icon
bottom of page