top of page

АНАТОЛІЙ КУШНІР: "Уроки плавання для дошкільнят та школярів у жмеринському басейні будуть безко

Сьогодні у Жмеринці відбулася виїзна нарада з представниками Вінницького головного проектного інституту та виконавцями робіт, які перемогли у тендерних торгах на виконання робіт. Міський голова Анатолій Кушнір та перший заступник міського голови Олександр Фурман взяли участь в обговоренні виконання останнього етапу робіт з реконструкції жмеринського басейну.

Директор Вінницького головного проектного інституту Анатолій Василецький повідомив, що будівельні роботи на об’єкті виконані близько на 60-70 відсотків. «Сьогодні ми перевіряємо степінь готовності об’єкту. Якщо у такому ж темпі підрядник працюватиме, і при належному фінансуванні, роботи можна буде скінчити до 1-го вересня 2017 року. Спільно з виконавцями ми вирішили оздобити сходові клітки і хол сухою декоративною штукатуркою».

Головний інженер ПП «Тур» Василь Купринюк розповів, що на сьогодні вдалося повністю переробити покрівлю, замінити усі старі вікна та двері на металопластикові, ззовні здійснено утеплення пінопластом 12см, поштукатурено та оздоблено короїдом фасад будівлі. Укріплено фундамент будівлі, змонтовано систему опалення, замінено зовнішні мережі тепло- і водопостачання, змонтовано внутрішню систему теплопостачання приміщення, розпочато монтаж технологічного обладнання на подачу, очистку та підігрів води в чаші басейну, частково облицьовано плиткою санвузли, проведено великий обсяг робіт зі штукатурки та шпаклювання стін холу, кабінетів та сходових кліток, у стадії завершення ремонт тренажерного залу. У басейні буде 2 види опалення – централізоване від міської котельні (наразі вже підключено) та власна котельня (плануємо побудувати за басейном) з двома котлами по 300 кВат, які будуть здійснювати подачу гарячої води на сам басейн, вентиляцію та теплопідлогу. Підігрів підлоги буде здійснено по всьому периметру басейну. Змінено технологію очистки води на сучасну, плануємо встановити нову систему вентиляції. Існуюча вентиляція забирала з приміщення повітря разом із теплом та видаляла його на вулицю. А це зовсім невигідно, особливо у сьогоднішній час, коли опалення обходиться дуже дорого. Тому задача стоїть максимально зберегти тепло у приміщенні. Для цього проектом передбачено встановлення рекуператора, через який вологе повітря проходитиме та осушуватиметься, у той час, коли тепле повітря повертатиметься назад. Насиченість повітря регулюватиметься спеціальними датчиками, які всю інформацію виводитимуть на екрани. Таке обладнання встановлене у всіх сучасних басейнах по Україні та за кордоном. Вартість системи становить близько 80тис.євро.

Міський голова Анатолій Кушнір зауважив, що усі роботи у басейні виконуються в рамках енергозбереження, а котельня на 2-х видах опалення надасть можливість заощаджувати. Також Анатолій Петрович відзначив, що до декорування стін у холах та коридорах запрошуватимуться місцеві художники та митці образотворчого мистецтва, а ціни будуть доступними для усіх категорій населення: «Уроки плавання для дошкільнят та школярів у жмеринському басейні будуть обов’язково безкоштовними, а ціна для всіх буде доступною. Вдень ціни будуть нижчими, а у вечірні бізнес-часи вартість буде дорожчою. Вважаю, що ціна 15-25грн. за годину відвідування басейну буде нормальною і доступною». Також очільник міста висловив подяку народному депутату України Івану Мельничуку за сприяння у фінансуванні реконструкції басейну та висловив надію на подальшу співпрацю.

Автор блогу
Рекомендовані посилання
Пошук по тегам
Тегов пока нет.
Коментуйте подію у соціальних мережах
  • Facebook Social Icon
  • Odnoklassniki Social Icon
  • Vkontakte Social Icon
bottom of page