top of page

ПАРК КУЛЬТУРИ І ВІДПОЧИНКУ: НОВИЙ КЕРІВНИК ПРО ПЛАНИ І КУЛЬТУРУ ЖМЕРИНЧАН

Грибок, пліснява, розбиті шибки, застарілі меблі та обладнання адмінприміщення, дах, що протікає, зламані лавочки, алеї, по яких важко ходити, – це ще не весь перелік проблем, з якими зіштовхнувся новопризначений директор комунального підприємства «Парковий культурно-спортивний комплекс» Віктор Дуфенюк.

Депутат міської ради Віктор Романович демонструє місця відпочинку молоді, зсунуті лавочки як заманеться для власної зручності, сміття під ногами та біля смітників – і це не дивлячись на щоденне прибирання. Здавалося б, чому у парку так багато сміття, якщо біля кожної лавки стоять урни? Невже відвідувачі зеленої зони настільки безкультурні, що кидають використані пластикові склянки, папір та пляшки просто собі під ноги? Виявляється, це ще не вершина «культури» жмеринчан! А як вам прогулянки на авто та мототранспорті прямо на футбольному полі?

До речі, Віктор Романович звертається до жінок з проханням не гуляти з візочками для дітей, адже вони також шкодять ігровому полю. Просто не вистачає слів, аби передати усю «любов» городян до найкращого та найпрохолоднішого у літню пору місця відпочинку. Особисто я після останнього візиту залишилась під дуже неприємним враженням, проте новий керівник налаштований більш оптимістично. За словами Віктора Дуфенюка, наразі у парку проводиться покіс трави, прокладається нова теплотраса, будується модульна котельня, яка обігріватиме саму адміністративну будівлю та спортивну залу для занять вихованців відділення боротьби греко-римської дитячо-юнацької спортивної школи. У планах – ремонти сауни, тренажерної зали, роздягальні, душових для спортсменів та кімнат відпочинку. «Усе це можна буде реалізувати за фінансування міської ради, адже перебуваючи у такому стані комунальне підприємство не має можливості заробляти достатньо коштів для власного утримання», – розповідає новий керівник. Нагадаємо, що у березні відбулося виїзне засідання спеціалістів різних рівнів, темою обговорення стала трансформація паркового комплексу у комфортне місце перебування та відпочинку усіх жмеринчан відповідно до європейських стандартів. Ескізний проект благоустрою та озеленення території парку окреслили представники організації ТОВ «Поділля Тепло-Інвест». Футбольне поле зі штучним покриттям, легкоатлетичні доріжки, майданчики для пляжного та паркового волейболу, баскетболу, стрітворкауту, скейтборду, тенісний корт, дитячий ігровий майданчик, танцмайданчик, фонтан та багато інших зон передбачено для комфортного відпочинку мешканців міста та занять спортом. А доки на реалізацію усіх планів піде ще чимало часу, керівник парку Віктор Дуфенюк звертається до усіх відпочиваючих: «Не допомагаєте у прибиранні, то хоча б не смітіть! Адже 10-ти працівникам штату непросто навести лад на 11,5 га землі». Якщо все ж є бажання допомогти, звертайтеся до директора, адже наразі тривають підготовчі роботи до святкування Дня міста.

Автор блогу
Рекомендовані посилання
Пошук по тегам
Тегов пока нет.
Коментуйте подію у соціальних мережах
  • Facebook Social Icon
  • Odnoklassniki Social Icon
  • Vkontakte Social Icon
bottom of page