top of page

УНІКАЛЬНУ ВИСТАВКУ МІКРОМІНІАТЮР ДІДА ТА ОНУКА МОЖНА ПОБАЧИТИ У ЖМЕРИНСЬКОМУ МУЗЕЇ

Кажуть, що мистецтво мікромініатюр так само незбагненне, як і безмежність Всесвіту. А ще кажуть, що мікромініатюри увійшли в топ 10 найдивовижніших видовищ світу. Сьогодні кожен має можливість отримати своє враження від мікромініатюр. Роботи одразу двох майстрів презентуються у міському історичному музеї. Творчість Михайла Григоровича жмеринчанам відома. Ми цінуємо і пишаємось його багатогранною спадщиною, а от роботи онука презентуються у музеї вперше. Відкриття виставки відбулося у п’ятницю 22-го вересня. Третьокурсники Вищого професійного училища з цікавістю розглядали представлені роботи, крім того, мали унікальну можливість поспілкуватися з його автором. «Мистецтво мікромініатюр вимагає колосальної віддачі. Робота проходить на грані людських можливостей і в паузах між ударами серця», – ділиться Сергій Тєтєрін. Одна з робіт, представлена у музеї – комбінована. У наручний годинник замість цифр 3,6,9 і 12 автор вставив фігурки спортсменів з їхнім знаряддям – штангіста, гімнаста, метальника диска і списа.

Сергій Тєтєрін – скульптор-мініатюрист, один з трьох віртуозів в Україні, які виготовляють унікальні мініатюрні фігури. Такі витвори мистецтва можна побачити тільки під мікроскопом. Попри те, що за освітою він музикант, своєю непростою, але цікавою справою зі створення крихітних чудес, митець займається уже понад 14 років.

«Прикро, що бажання зайнятися тією справою, якою жив дідусь, з’явилося у мене вже тоді, коли Михайла Григоровича не стало, – зізнається Сергій. – Я навіть не був очевидцем, як саме він працював. Першу свою роботу я створив, коли ще навчався у музичному училищі. На зворотній стороні монетки я написав прізвище та ім’я кожного з моїх одногрупників, а на обідку – вінницьке музичне училище Леонтовича. Випуск 2001 року», – розповідає Сергій. У січні 2018-го виповнюється сто років з дня народження Михайла Маслюка. Цією виставкою працівники музею хочуть привернути увагу до призабутої слави, яку нашому місту приніс талановитий земляк.

Унікальні роботи, унікальних людей не залишать жодного відвідувача байдужим. Завітайте до музею і доторкніться до неймовірного. Виставка буде тривати до середини жовтня. Музей знаходиться за адресою вул. Центральна, 24. Музей працює з 8.00 до 17.00. Вихідні: неділя, понеділок. Телефон для довідок: 2-17-05.

Автор блогу
Рекомендовані посилання
Пошук по тегам
Тегов пока нет.
Коментуйте подію у соціальних мережах
  • Facebook Social Icon
  • Odnoklassniki Social Icon
  • Vkontakte Social Icon
bottom of page