top of page

ЗАПРОШУЄМО ГРОМАДСЬКІСТЬ ДО ОБГОВОРЕННЯ


Відповідно до звернення міського голови Кушніра А.П. від 19.01.2018 року, 26 січня 2018 року відбулось засідання постійної комісії Жмеринської міської ради з питань місцевого самоврядування, депутатської діяльності, гендерної рівності, гласності та законності, де було розглянуто ініціативу очільника міста про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Жмеринка» посмертно жмеринчанам Героям Небесної Сотні Брезденюку Валерію Олександровичу та Полянському Леоніду Петровичу. Згідно статті 2.3. Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Жмеринка» постійна комісія розпочинає процедуру обговорення висунутих кандидатур серед громадськості міста.

БРЕЗДЕНЮК ВАЛЕРІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ народився 17 червня 1963 року в місті Жмеринка Вінницької області. Громадянин України. З 1970 по 1978 роки навчався в Жмеринській середній школі № 5 (зараз – навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІст.-гімназія»). У 1978 році вступив до технікуму лісового господарства м.Лубни, який закінчив у 1981 році, отримавши спеціальність «майстер лісового господарства». 1981-1983 роки – служба в армії. Після чого, майже 10 років працював майстром лісового господарства у Жмеринському державному лісовому господарстві. У 1992 році відкрив власну справу – комп'ютерний клуб, у який вкладав увесь свій час, знання та здібності. Разом з тим, у Валерія Брезденюка вистачало часу розвиватися і творчо. Він був унікальним художником — працював у техніці ебру (малюнки на воді). Саме ці здібності у 2013 році дали можливість Брезденюку В.О. увійти до фіналу шоу «Україна має талант», заявивши про себе на всю Україну та прославивши рідну Жмеринку. Усвідомлюючи суспільно-політичні події в Україні, Валерій Брезденюк став одним із перших учасником Революції Гідності. Загинув 18 лютого 2014 року під час мітингу в м. Київ на Євромайдані. За суспільним визнанням належить до «Героїв Небесної сотні». У 2015 році, відповідно до Указу Президента України, Брезденюку Валерію Олександровичу було присвоєно посмертно звання «Героя України».

ПОЛЯНСЬКИЙ ЛЕОНІД ПЕТРОВИЧ народився 24 жовтня 1975 року в місті Жмеринка Вінницької області. Громадянин України. З 1982 по 1990 рік навчався в Жмеринській середній школі № 6. Наслідуючи славні традиції своєї родини, Леонід Полянський з 1990 по 1993 рік навчався у Жмеринському професійно-технічному училищі, де здобув середню освіту та спеціальність тесляра. Впродовж двох років 1994-1996 – служба в лавах Збройних Сил України. По закінченню служби, з 1996 року працював на залізниці. Спочатку – колійником ремонтної бригади Жмеринської колійно-машинної станції (ПМС-79). З 2008 року був прийнятий у Київську дистанцію колії Південно-Західної залізниці монтером колії з ремонту поточного утримання. У 2013 році, коли студентська молодь вийшла на майдан в Київі, відстоюючи своє право щодо європейського вибору України, Леонід Полянський не міг бути осторонь. З початку акцій протесту на Майдані був активним його учасником. Став членом Самооборони майдану. Загинув 20 лютого 2014 року внаслідок вогнепального поранення у груди. За суспільним визнанням належить до «Героїв Небесної Сотні». У 2015 році, відповідно до Указу Президента України, Полянському Леоніду Петровичу було присвоєно посмертно звання «Героя України».

*** Відповідно до звернення міського голови Кушніра А.П. від 19.01.2018 року, 26 січня 2018 року відбулось засідання постійної комісії Жмеринської міської ради з питань місцевого самоврядування, депутатської діяльності, гендерної рівності, гласності та законності, де було розглянуто ініціативу очільника міста про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Жмеринка» (посмертно) жмеринчанам - учасникам антитерористичної операції: Вінніченку Віталію Павловичу, Москаленку Антону Яковичу, Семенову Вячеславу Анатолійовичу, Пугачову Олегу Валентиновичу, Керничному Максиму Сергійовичу. Згідно статті 2.3. Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Жмеринка» постійна комісія проводить процедуру обговорення висунутих кандидатур серед громадськості міста.

ВІННІЧЕНКО ВІТАЛІЙ ПАВЛОВИЧ народився 01 серпня 1973 року в місті Жмеринка Вінницької області. Громадянин України. У 1990 році закінчив Жмеринську середню школу № 4, після – служба в Збройних Силах України. Військовій справі Віталій присвятив усе своє життя. Спочатку, з 1995 по 1999 рік - навчався в Національній академії державної прикордонної служби ім. Б.Хмельницького (м.Хмельницький). Згодом працював в учбовому підрозділі Оршанець. Паралельно навчався у Київському університеті славістики за спеціальністю «Менеджмент організації», де отримав повну вищу освіту. Майор прикордонних військ. Старший офіцер – старший викладач відділення підготовки з тактики прикордонної служби циклу підготовки прикордонних дисциплін та правової підготовки Навчального центру підготовки молодших спеціалістів. Загинув 14 червня 2014 року у м. Маріуполь Донецької області, потрапивши у засідку в районі заводу «Азовсталь». Автомобіль, у якому рухались прикордонники був обстріляний терористами. Після загибелі Вінніченку В.П. присвоєно звання «Підполковник». Посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеню та почесною відзнакою «За участь в Антитерористичній операції». З листопада 2016 року - Почесний громадянин міста Черкаси.

МОСКАЛЕНКО АНТОН ЯКОВИЧ народився 19 січня 1991 року в місті Жмеринка Вінницької області. Громадянин України. З 1998 по 2006 роки навчався у Жмеринській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 3. Після школи, йдучи по стопам батька, продовжив навчання у Жмеринському вищому професійному училищі, де у 2009 році отримав повну середню освіту та спеціальність «Помічник машиніста». З 2009 року проходив строкову службу в лавах Збройних Сил України (м.Новомосковськ Дніпропетровської області). Будучи на службі, заочно закінчив Вінницький коледж транспорту. Повернувшись з армії, працював слюсарем в Локомотивному депо Жмеринка регіональної філії «Південно – Західна залізниця». Був неодноразовим призером обласних та всеукраїнських змагань з греко-римської боротьби, навчаючись спортивній майстерності у Заслуженого тренера України Хлібойка В.В. Маючи величезне бажання розвиватися та отримати вищу освіту, Антон Москаленко у 2014 році поступив на юридичний факультет Вінницького соціально-економічного інституту університету «Україна». Цього ж року був мобілізований на військову службу в зону АТО у складі 9 Вінницького батальйону. За військовою спеціальністю - снайпер. Загинув 21 серпня 2014 року в с. Марково Новоазовського району Донецької області під час обстрілу із "Граду". У цей час Антон ніс варту на оглядовій вежі.

ПУГАЧОВ ОЛЕГ ВАЛЕНТИНОВИЧ народився 5 листопада 1964 року в Мурманській області (Російська Федерація). Згодом, разом з родиною переїхав до міста Жмеринка Вінницької області. Громадянин України. У 1979 році закінчив 8 класів Жмеринської середньої школи №2 (нині – навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей»). Потім – навчання у Вінницькому вищому професійному училище №2, де здобув професію монтажника високовольтних ліній. З 1982 по 1983 роки - служба в армії. У 1986 році знаходився у Чорнобильській зоні, в самому епіцентрі радіаційного забруднення. До 2010 року працював у Жмеринській дистанції сигналізації та зв’язку, ремонтував високовольтні лінії, трансформатори, залізничні стрілки. Служив в Київській воєнізованій охоронній службі, яка займалась охороною секретних об’єктів. Працював на сонячній станції в Автономній Республіці Крим. Після анексії Криму, у 2014 році повернувся у Жмеринку. Будучи патріотом України, не міг залишитись осторонь військових дій на Сході держави, та з лютого 2015 року пішов добровольцем у зону АТО. Був стрільцем Батальйону організації українських націоналістів (ОУН).Загинув 20 квітня 2015 року під час мінометного обстрілу населеного пункту Піски Донецької області.

СЕМЕНОВ ВЯЧЕСЛАВ АНАТОЛІЙОВИЧ народився 23 липня 1969 року в місті Жмеринка Вінницької області. Громадянин України. Закінчив Жмеринську середню школу №6. Потім навчався у Вінницькому професійно-технічному училищі № 19, яке закінчив з відзнакою. З 1987 по 1989 роки проходив строкову військову службу. З 2001 року працював електромеханіком Жмеринської дистанції електропостачання. У 2005 році заочно закінчив радіотехнічний факультет Вінницького політехнічного інституту. В серпні 2014 Семенов В.А. мобілізований до лав Збройних Сил України. Проходив службу на сході України. Був командиром взводу Могилів-Подільського прикордонного загону, заступником начальника ОБПК. Загинув 17 лютого 2015 року в результаті обстрілу контрольного блокпосту у районі населеного пункту Фащівка Луганської області.У 2015 році нагороджений орденом «Богдана Хмельницького» III ступеня (посмертно). В березні 2016 року Указом Президента України Семенову Вячеславу Анатолійовичу було присвоєно звання Герой України (посмертно). На сьогодні – це єдиний Герой України серед прикордонників.

КЕРНИЧНИЙ МАКСИМ СЕРГІЙОВИЧ народився 23 червня 1978 року в місті Жмеринка Вінницької області. Громадянин України. Навчався у Жмеринській середній школі № 6. У 1996 році був призваний до лав Збройних Сил України. Під час проходження строкової служби перебував в роті Почесної варти бригади охорони Генштабу України (м. Київ). З дня призову в армію, був відданий військовій справі, присвятивши їй усе своє життя. Тривалий час працював у Жмеринському об'єднаному міському військовому комісаріаті, а в 2014 році був переведений для подальшого проходження служби у військову частину міста Вінниця. Мав вищу освіту. Закінчив Харківський фінансово-економічний інститут за спеціальністю «бухгалтерський облік». З жовтня 2015 року брав участь в Антитерористичній операції на сході України. Загинув 29 червня 2017 року під час артобстрілу с.Новоселівка, Ясинуватського р-ну, Донецької області. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).


Автор блогу
Рекомендовані посилання
Пошук по тегам
Тегов пока нет.
Коментуйте подію у соціальних мережах
  • Facebook Social Icon
  • Odnoklassniki Social Icon
  • Vkontakte Social Icon
bottom of page